Pages

6. oktober 2010

Stangorgelet på plass

Da er endelig stangorgelet på plass med rubbel og bit. Ble veldig fornøyd med sveisejobben og finishen. Og også planer snellene. Men stangholderene må jeg justere og evnt. bytte. Gudskjelov at jeg bestilte flere rør i reserve ;)
Stangorgelet er tegnet av meg, og produsert av Jørstad Produksjon på Gjøvik. Dette er opprinnelig en rørleggerbedrift, som nå også har blitt store på ulike sveiseproduksjoner. De sveiser mye sprinkleranlegg, fasader i rustfritt stål, og driver nå og sveiser et helt nytt fabrikk anlegg i syrefast stål for Raufoss industrien, basert på 3D modellerings tegninger. Martin Fremstad er daglig leder og var veldig positiv og løsningsorientert når jeg kom innom og forespurte om de kunne ta jobben. De har mange unge flinke karer på sveiseverkstedet, og det var Øystein Furuseth som sveiste mitt orgel. Som det viser på bildene, så har jeg benyttet 4 stk kone fester på taket. Dette for å kunne gjenbruke festene fra det gamle stangorgelet. For å si det enkelt. Dette detter ikke av med det første. Så i etterkant at det ble litt vel mye tilpasning for sveiser`n. Men men...
Stangholderene har jeg kjøpt av MM-Fritid / Vadstena Trolling. Han holder til i Vadstena, midt på Vätterns øst side. Veldig bra finish her også. Du kan bestille festene slik du vil ; hvor du vil på røret, og event. tilting ut til sidene.  Mats Karlsson heter kroppen bak MM-Fritid. Superhyggelig kar, med den rette innstillingen.
Både orgelet og stangholderne fikk jeg El-polert i Drammen av Åssiden Fornikling. De har ikke noen hjemmeside, men ring : 32 83 87 00, og spør etter Svein. Meget bra service og til en fornuftig penge syntes jeg. Så slipper man ihvertfall og gnikke og gnu for å få det blankt.
Når det gjelder planer sneller, så er dette som sagt en helt ny type finsk snelle, av typen "Patriot Roll-On". De er kjøpt hos YMS Fiske i Sverige. Snella er frest ut av en aluminiums bolt, og ligner på en forvokst fluesnelle. Veldig bra innfestinger, sveiv & låsemekanisme på disse. Skruen kan ikke skrues ut. Stort ++. På planer mastene har jeg montert Biltema trinser, Traxstech retrievere (derav den blå flagglina ;) ) og Traxstech mono planer line i en litt snodig farge. Ser ut som Maxima Cameleon sene, for de av dere som kjenner den....Har også fått tak i nye planer board. Disse erogså kjøpt fra YMS. Jeg valgte den store varianten.
Disse er også finsk produserte. Masse smarte detaljer på de. Sammenleggbare bord, med nedfellbart
flagg, og finner i syrefast stål. God Finish i dobbel forstand ;)